27 June 2013

Cara Menghindari Daripada Ditipu Oleh Sponsor

Baru ada masa nak update entry. Selalunya, ada saja masa tapi tak tahu nak update apa. Kekosongan idea. Baru pagi ni baru ada idea. Tajuk entry Nisa kali ini ilah "Cara Menghindari Daripada Ditipu Oleh Sponsor". 

Sekarang ada banyak kes ditipu sponsorla, pembuat GAnya la. Macam-macam penipuan. Beberapa minggu lepas, ada 3 blog kena tipu dengan sorang sponsor ni. Kesian betul mereka. Tak nak bazir masa, Nisa teruskan entry Nisa.

Kalau menang hadiah topup, kita happy sangat kan. Bermula dari topupla, penipuan berlaku. Nisa ada cara Nisa sendiri supaya topup tu sampai juga ke tangan Nisa. Selalunya, maklumat untuk topup akan diberikan sekali dengan nombor telefon, contohnya :
Nama penuh : ...
Link : ...
No.Telefon : ..
Rangkaian : ..
Dekat atas merupakan antara salah satu contoh details yang selalu kena bagi dekat para sponsor. Yang nombor telefon tu korang JANGAN LETAK! Biarkan kosong. Korang tulisla korang guna rangkaian apa. Suruh dia beli dulu then bagi kod pin topup tu. Macam ni baru selamat. Takkan ada tipu-tipu punya. Kalau dia tipu juga, korang janganlah pergi rumah dia, cekup teruss~ Selain itu, nombor telefon korang pun selamat kan.

Next, barangan pos. Yang ini senang saja nak uruskan. Bila korang nak bagi maklumat, mesti salah satu contoh maklumat macam ni :
Nama penuh :
Link : 
Alamat : 
Tel. Rumah : 
Kali ini semua korang masukkan. Cuma nombor telefon tu korang ganti dengan nombor telefon rumah. Kalau korang takda, gunalah nombor telefon parents korang. Nisa suggestkan guna telefon rumahlah, senang polis nak detect sponsor tu kalau dia pernah call sekali dua tanya alamat. Kalau NIsa, Nisa letak nom. rumah dengan no. telefon ibu Nisa. 

Okeyla, Nisa harap Nisa dapat membantu korang. Kalau ada apa-apa soalan, komen ja kat bawah. Insyallah, Nisa respond =)

SHORT SEGMEN BY SYIERA !


Assalamualaikum 
 KLIK BANNER UNTUK JOIN !

HANYA SEMINGGU !!!  

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

SABUN AQURA - 2x
WANG TUNAI RM 10 - 3x
BUKU ISLAMIK - 1x
BAWAL SATIN - 3x
NATURGO MASK - 1x
SHISEIDO WHITE MASK - 1x
INSTANT HIJAB - 3x

PEMILIHAN PEMENANG
100% RANDOM

GOOD LUCK !!!


 
Copyright© All Rights Reserved by Khairunnisa Hassan