25 June 2012

Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah

Photobucket

http://3.bp.blogspot.com/-PSuab2Smm1I/T-W9V1QAIVI/AAAAAAAAAhs/T3lEjJ6kdBU/s1600/banner+segmen.png

Tag :
A.N.D.A

Miss Jijie 1st Giveaway !!

Photobucket



Follwers yang ke-berapa ? : 287

Tag : 

Tukarkan blog dengan baju baru.Yay !

Photobucket

*Jap,Nisa tak habis senyum lagi.

Ok,dah habis pun senyuman iklas Nisa.Tukarkan blog baju baru?Blog pun ada baju ke? hehe,nampak perbezaan tak?Tak nampak?!?Pergi buat cermin mata.Pastikan power cermin mata korang 400 kiri kanan.Kos korang tanggung sendiri. hehe.Nisa happy go lucky sebab ada Kakak tu tolong sarungkan blog baju.Comel tak bajunya?Jom kita tengok baju blog ni betul-betul.Yelah,takut ada jahitan yang tak kemas ke,apa ke kan.Jom re-check.

Header
Header nie bersambung dengan post punya body.Siap ada gambar giraffe yang comel lagi tau.Korang ado?
Banner
Alhamdullilah,sekarang ni Nisa dah ada banner.Banner yang terlalulah superb.

Body blog

Comel tak?Cun + Comel + Superb.Nisa perasan sekejap.
Sekarang nie,Nisa nak mengumumkan pemenang kakak yang tolong manyarungkan blog Nisa baju yang superb.Mempersembahkan,Kakak N..... .


Tahniah,tahniah. hehe.Sekarang korang dah puas hati?Korang nak tak Kakak Nabila Medan sarungkan blog korang baju yang baru?Entah-entah baju korang dah lusuh ke,korang message ja dekat Kakak Nabila Medan.

Facebook Nabila Medan --> https://www.facebook.com/NabilaMedan
Blog Nabila Medan --> http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
Fanpage Nabila Medan --> https://www.facebook.com/pages/NabilaMedan-Punye-blogspot/143633932407567

Oklah,disebabkan Nisa dah puas 400 %,dengan ini Nisa mengishtiharkan pembukaan kafe kopi perubahan blog Nisa yang berwajah baru.Semoga anda semua terhibur ya~

Bubai ~

Tutorial : How to put cursor in blog

Photobucket

Template Designer

1. Design > Add a gadget > HTML/Javascript
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL CURSOR), progress;}</style>
2. Save

Blogskin

1. Search code
body{
2.Copy code bawah ni dan pastekan di bawah code body{
cursor: url(URL CURSOR), auto;
3. Save

Nota Tuto :
RED : url cursor yang korang nak letak

'Birthday Giveaway'

Photobucket


Nisa suka akan Bellaluna Boutique kerana Bellaluna Boutique menjual pelbagai jenis pakaian dll yang digilai remaja-remaja zaman sekarang.Nisa juga pernah teringin membeli secara online,dan ternampak butik superb ni.So,sekarang ni Nisa tengah kumpul duit untk beli dress.

Tagging :
You

Segmen : Bloglist Zanairin Bulan Julai

Photobucket

 
Copyright© All Rights Reserved by Khairunnisa Hassan