21 July 2012

Tutorial : Scroll Box Pada Bloglist

Photobucket


1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates  
2. Tekan Ctrl+F dan cari tajuk bloglist korang
3. Bila dah jumpa tajuk bloglist korang,korang search pula code ini.Pastikan di ruangan bloglist k
<div class='widget-content'>
4. Nisa dah korang padam code atas tu dan gantikan dengan code di bawah
<div class='widget-content' style='overflow:auto;
width:ancho; height:125px;'>
5. Preview,kalau jadi barulah tekan Save

Nota Tuto :
RED : Tinggi scroll box korang

5 comments:

Princess Syazliyana said...

awk ni tahu2 je saya tgh cari tuto nie. huhu thanks so much :D

KHAIRUNNISA said...

@Princess SyazliyanaYa ka?Alhamdullilah,saya dapat tolong awak.

Sue PeLik said...

tima kaseeehhh awkkk!! jDI!! YEAAAAAAA

KHAIRUNNISA said...

@Sue PeLikAlhamdullilah !

Lenaliya said...

Sebelum ni pernah buat banyak kali event gune tuto Kak Lyssa tapi tak jadi . Tuto ni jadi dan sangat berkesan . Thanks Nisa :DDD

 
Copyright© All Rights Reserved by Khairunnisa Hassan