08 August 2012

Tutorial : Letak SCM Music Player dalam Blog

Photobucket


Nampak tak benda panjang warna biru dekat bawah tu.Kalau nampak,korang mmg bagus.Hari ini Nisa akan buat tuto itu ya.

1. Mula-mula masuk link ini dulu >http://scmplayer.net/<
2. Lepas dah masuk,pilih music player korang dulu
3. Pergi pulak dekat Edit Playlist


* Masukkan tajuk lagu dan URL lagu *

4. Masuk Youtube
5. Search lagu yang korang nak then copy URL lagu tersebut

6. Bila korang dah copy,korang masukkan code tersebut ke dalam ruangan "Song URL"
7. Pergi ke Configure Settings dan ubah seperti di bawah

8. Kemuadian,tekan Done.Akan keluar kotak macam di bawah kan

Korang copy code tersebut

Cara masukkan ke dalam blog :

1. Log In > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Paste code korang tadi
3. Save

5 comments:

Atin :) said...

kkak,xjdi pon . :(

KHAIRUNNISA said...

@Atin :)Cuba try elok-elok .

Nisa Samsul Anuar said...

thanks akak! sayang akak! walaupun kita tak kenal tapi sayang sesama islam ^_^ sebelum nih saya dah cuba try tapi tak jadi sekarang baru jadi ^_^

Nisa Samsul Anuar said...

Thanks akak! Thanks sangat2! Sayang akak! Sebelum ni saya dah cuba tapi tak jadi bila akak ajar baru jadi! Thanks sangat! ^_^

Khairunnisa Hassan said...

@Nisa Samsul Anuar Gembira daoat tolong awak ^^

 
Copyright© All Rights Reserved by Khairunnisa Hassan