23 October 2014

Segmen Blog Cerdan dan Santai

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Soalan yang perlu dijawab:

1. Lagu/Movie/Buku/Novel Kegemaran buat masa sekarang
Kalau lagu Nisa paling suka sekarang ialah Be Natural by Red Velvet. Korang mesti "Siapa tu?' "Tak pernah dengar pun." "Lagu apa tu?" Meh Nisa cerita. Siapa yang kenal Nisa personally akan tahulah yang Nisa ini merupakan peminat kpop terhebat abad ini. Ecececeh... Yes, Nisa memang suka kpop. Red Velvet ialah kumpulan baru SM Entertainment. Be Natural juga merupakan lagu 'remake' dari kumpulan S.E.S (bekas artis bawah SM). Korang yang baru nak berjinak-jinak dengan kpop ini mesti dengar lagu Red Velvet ini. Sebab lagu dia memang best tak terkata. Plus+ tarian yang sangatlah best. Apa-apa pun korang mesti dengar dan lihat tariannya sendiri. Best gila! Serius tak tipu. Hahaha

2. Suggestkan SATU blog yang saya suka lawati. Kenapa?
Blog yang Nisa suka lawati? Herm... Jap bagi 1 minit. Hah! [MY FAV BLOG] Korang mesti ek eleh nak ngorat tuan blog lah tu. Menyampah kita. Tapi Nisa serius. Blog Kak Zati merupakan blog yang Nisa selalu lawati. Kenapa? Pertama sebab blog Kak Zati warna biru. Yes, biru. Nisa suka biru tambah-tambah lagi kalau sky blue. Lagilah aku naik gila. Hahahaha... Kedua, blog Kak Zati simple gila kot. Tapi loading dia laju nak mampuihh. Ringan gila blog Kak Zati. Ketiga, cara penulisan Kak Zati menarik dan senang nak paham. Kak Zati pun suka berlawak dalam post dia sebab tu rasa happy je bila baca, kan. Keempat, sebab Nisa sayang Kak Zati, muah. Eeeeeiii nyampah. Rasa macam sasaeng fan huwaaa. Sorry Kak Zati.

3. Dalam banyak-banyak entry yang pernah di-post, pilih entry yang rasa "Aku nak entry ini semua orang baca", Share kan link post tersebut.
Entry yang paling Nisa nak SEMUA orang baca ialah entry Giveaway Nisa yang belum post lagi. Tapi sebagai back-up entry Hadiah-hadiah untuk Giveaway. Sebab Nisa nak semua orang join giveaway Nisa yang belum post lagi tapi entry dah siap dah. Get ready!

P/S: Mehlah kita semua join segmen Kak Zati, kalau siapa join Nisa baca lepastu Nisa comment peace! *mampuih aku*

7 comments:

Nadhira Afiqah said...

Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen yang sama. Done follow :)

http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

Safirul Amar Azmi said...

dari segmen yang sama .
all the best...:)

Aaieyna Aqieyla said...

Hai... kite singgah sini... jemput datang blogwalk kite pulakkk
http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

Izzati Amira said...

Thank you for participating (:

Teruskan semangat ber-blogging anda!! Heheh

http://nineteencapri.blogspot.com/2014/10/senarai-peserta-segmen-blogger-cergas.html

p/s: hahah. tapi skang ni kita da tukar kaler blog. suka lagi tak? heheh. mekasih yer. *blushing*

Siti Nurzafirah said...

Salam.. singgah dari segmen yang sama..

http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

radin siti aisyah said...

singgah jalan2 sini pulak :)

dari segmen sama,
http://ummiammararif.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

nur as said...

Skrg blog izati dah tak biru kan. haha

Cahaya Alam Maya

Blogwalking dari segmen yang same. Sambil follow yg baru kenal :)

 
Copyright© All Rights Reserved by Khairunnisa Hassan