08 October 2012

Blog sudahh bertukar wajah !

Photobucket

Yeahh , akhirnya blog Nisa sudah siap diedit . Kali ini Nisa buat sendiri . Macam yang Nisa cakap dekat entry ini , Nisa akan buat temanya marsmallow , right ? Jadi , header & banner Nisa letak marsmallow . Mungkin perkataan assalamualaikum pun , Nisa akan tukar juga . Macam mana perubahan kali ni ? Ada yang tak sedap mata memandang ? Kalau ada , inform Nisa . Nisa tak lah mahir sangat dalam mengedit blog ni . Sikit-sikit tu boleh lah . Jadi , Nisa nak tunjuk beberapa benda yang Nisa tukar . Actually , semuaa Nisa tukarr .

Header

Nampak takk header tu ? Comell tak ? Ada yang kena buang or tambah ? Header tuhh , Nisa buat sendiri . Time buat header ni , mood nak buat dia nipis sangat . Lepas dah masukkan kat blog ja , terus ada semangat nak buat banner baru lakk . Comel tak ?

Banner 
Banner ponn ada marsmallow kan . Hehehe , comellah marsmallow tuhh . Geramm . Nisa malas nak buat Gif . Macam tu pun dh ok kan . 
Itu jelah yang Nisa nak tunjuk kat korang . Yang lain , korang boleh jenguk sendiri . Semuanya Nisa tukar , takde apa2 yg Nisa tak tukar . Code colour yang Nisa guna ialah #F6CED8 & #58ACFA . Dua tu ja . 
Kalau ada apa-apa yang tak sedap mata memandang , cakap dekat Nisa ekk . Nisa ada satu tips untuk korang . Masa nak mengedit blog ni memang bosan , malas , dh kepala punn boleh berserabut . Nisa amat menggalakkan korang buka youtube . Bukalah lagu apa2 pun , tapi pastikan korang suka dengar lagu . Masa mengedit tu , boleh nyanyi juga walaupun suara tak sedap . Hehehe . Ok lah bye .

12 comments:

Princess Syazliyana said...

cantik ;D hehe terjah blog saya pula .. btw , boleh sy tau brp wdth n height awk buat banner tu ? :o bls kt cbox saya tau klw awk nk bgy tau ;p

KHAIRUNNISA said...

@Princess SyazliyanaHehehe , tq . Width and height 150x150

nis said...

comelnya.. boleh editkan blog saya tak? Blog saya tu dah buat saya nak pecah otak.. Yela.. Saya guna blogskins.. Yang blog tu saya guna template biasa. so, rasa kekok sikit.. XD

sjanelf.blogspot.com

miz ruha said...

cantik... soft aje warnanya... ^_^

dEdEQ dE wIshEs said...

COMELNYE ..

DIK .. CANE NAK WAT HEADER ERK

Rochelle Liong said...

Cantek :) I <3
Meh singgah blog saya juga ^_^
http://missrochelle1999.blogspot.com/

KHAIRUNNISA said...

@nisLama2 ok lah kott :) Apa yg penting usaha

KHAIRUNNISA said...

@miz ruhaHehehe , mcm tuannya jugak . Soft jaa orgnya . Hehehe , takdelahh :D

KHAIRUNNISA said...

@dEdEQ dE wIshEsNisa guna photoscape untuk edit & gimp untuk tranparentkan diaa

KHAIRUNNISA said...

@Rochelle LiongTq :) Done follow

~didiey~ said...

chumel je :) suka!

KHAIRUNNISA said...

@~didiey~Hehehe , terima-kasih

 
Copyright© All Rights Reserved by Khairunnisa Hassan